СМЕШТАЈ И ИСХРАНА

У непосредном васпитном раду са ученицима основни циљ јесте да се на организован, осмишљен и систематски начин омогући ученицима слободан и свестран развој личности и превентивно деловање против свих облика асоцијалног и деструктивног понашања.

Стручни тим састављен од 3 васпитача и стручних сарадника (школски психолог и педагог) брине о чувању и унапређењу здравља, социо-емоционалном и креативном развоју ученика, уз организован и квалитетан спортско–рекреативни програм примерен потребама ученика. Животом и радом у дому развијају се креативни сараднички односи међу ученицима и њиховим васпитачима, како би се сваком ученику омогућио оптимални индивидуални напредак и одрастање у самоостварену и задовољну особу.

Дом обезбеђује смештај, по најсавременијим стандардима, за 70 ученика, распоређених у 20 двокреветних, трокреветних и четворокреветних соба смештених у поткровљу „старе зграде„ опремљених: креветима, радним столовима, ормарима за одлагање гардеробе, полицама за школски прибор, касетом за личне ствари. Дом поседује два мокра блока (мушки и женски).

Поред спаваоница, Дом располаже заједничким просторијама које се користе за учење, исхрану, дружење, спорт и разоноду: трпезарија, медијатека и ТВ сала, простор за дружење и забаву, спортски терени, школски парк и двориште. Ученицима се уплаћују термини у градској балон Сали за кошарку, мали фудбал и одбојку.

У приземљу дома налази се трпезарија са самоуслужном линијом за ученике капацитета 30 места. Модерно опремљен кухињски блок у свом саставу поседује млекару и пекару. О квалитету хране, правилном складиштењу и поштовању стандарда брину кувари који знају тајну доброг укуса, по пажљиво осмишљеном нутриционистичком плану исхране.

Учење је напоран и тежак задатак, како би га олакшали својим ученицима, пружамо што боље услове за учење. Дом поседује простор за учење, учионицу, у оквиру које се налази и библиотека. Ученицима је на располагању и школска библиотека која располаже целокупном лектиром у довољном броју примерака. У заједничкој просторији се налазе рачунари којима је омогућен неограничен приступ интернету.

За организовање спортско-рекреативних садржаја ученика, станари дома користе салу за физичко васпитање наше школе, као и спортске терене смештене у школском дворишту. Слободно време ученици проводе у дневном боравку или ТВ-сали уживајући уз кућни биоскоп на плазма екрану.

О хигијени заједничких просторија брину спремачице, док су у одржавање чистоће соба укључени и ученици по самостално договореном распореду.