erkrath singletreffen gay speed dating in greenacre nsw wollongong speed dating 20s most popular dating app white rock partnersuche ab 60 oranienburg

Aко волите животиње, онда сте на правом месту. Подручје које покрива Пољопривредна школа са домом ученика – Шабац има дугу традицију бављења сточарством тако да зоотехничар представља логичан избор свих ученика који желе да наставе и унапреде ову традицију.

Смер зоотехничар вас учи правилном узгоју свих домаћих животиња. Посебна пажња се поклања исхрани, селекцији, нези и смештају животиња. Зоотехничар је оспособљен да самостално обавља селекцију животиња, да одабере најбољу врсту и расу животиња коју ће да гаји, да их правилно и квалитетно храни, да води матичну евиденцију и да створи најоптималније услове за правилан узгој животиња. Осим узгоја најчешћих домаћих животиња (говеда, свиње, овце, живине), на овом смеру се учи и о гајењу риба, пчела, кунића, кућних љубимаца и спортских коња.

Стручна пракса се обавља на школској економији која поседује фарму говеда, свиња и оваца, а у блиској будућности и одгајивачницу паса. Школа се налази у непосредној близини градског хиподрома, Ветеринарског Института „Шабац“ и Ветеринарске Станице „Шабац“, са којима остварује одличну сарадњу и где се, такође, обавља део практичне наставе.

Зоотехничар се може запослити у ветеринарским станицама и амбулантама, свим животињским фармама, рибњацима, хиподромима, ветеринарским и пољопривредним апотекама, фабрици сточне хране, селекцијским службама

Ако желите да наставите школовање, завршетком смера зоотехничар, осим Пољопривредног и Ветеринарског факултета, имате проходност на све природне и друштвене факултете.